Gençtürkoğlu'nun hedefi Avrupa Şampiyonluğu
A.A.
Türkiye Şampiyonu ve Avrupa üçüncüsü Aydınlı tekvandocu Güler Gençtürkoğlu'nun hedefi Avrupa şampiyonluğu.
Geçen günlerde Alanya'da yapılan Büyükler Kategorisi Batı Grupları Türkiye Şampiyonası'nda birinci olan 27 yaşındaki Güler Gençtürkoğlu, milli takıma çağrılmasının mutluluğunu yaşıyor.
Aydın'ın Sultanhisar ilçesine bağlı Atça beldesinde 75, Nazilli ilçesine 30 sporcunun antrenörlüğünü yaptığını belirten Gençtürkoğlu, elde ettiği başarının sınırlı olmayacağını savundu.
Gençtürkoğlu, şunları söyledi:
“17 yıldır bu sporla uğraşıyorum. Dört yıldır da çalıştırıcılık yapıyorum. Nazilli ve Atça belediyelerinin sporcularını çalıştırıyorum. Atça Belediyesi bünyesinde bulunan 6 ile 25 yaş arası sporcuları müsabakalara hazırlıyorum. Alanya'daki müsabakalarda da çok iyi dereceler elde ettik. Benim hedefim milli takım forması ile Avrupa Şampiyonu olmak, ayrıca genç ve yetenekli sporcuları keşfetmek.”
Tekvando sporunda yaşın sorun olmadığına dikkat çeken Gençtürkoğlu, kendisine destek olanlara teşekkür etti.
Atça Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya da yaptığı açıklamada, Gençtürkoğlu'nun başarısı ile gurur duyduklarını söyledi.
</B>