"Herkese iyi bayramlar. Şehit ailelerine başsağlığı diliyorum. Allah sabır versin. Yabancı sorunu olursa, 'Ben yedek kalabilirim' diyebilecek biriyim"
12.10.2007
‘Gerçekten üzüldük’
Fenerbahçe'ye transfer olduğu günden beri gerek saha içi, gerek saha dışı davranışlarıyla büyük sempati toplayan Roberto Carlos, dün gönülleri bir kez daha fethetti. İdman sonrası kendi isteğiyle basının karşısına çıkan Brezilyalı oyuncu, “Herkese iyi bayramlar” diyerek başladığı konuşmasında sözü bir süre önce öldürülen askerlerimize getirerek, şunları söyledi: “Son günlerde yaşanan olaya bizler de gerçekten çok üzüldük. Bu, dünyada, İspanya’da da oluyor, masum insanlar hayatını kaybediyor.”
‘Parmağımı kaldırırım’
“Şehit ailelerine başsağlığı diliyorum. Allah sabır versin. Böyle durumlarda bütün ülke birlik ve beraberlik içinde olmak zorunda. Acınızı çok iyi anlıyorum.” Appiah takıma döndüğünde yabancı kontenjanı nedeniyle bir kişinin dışarıda kalacağının hatırlatılması üzerine, “Bu, öncelikle Zico’nun kararı. Ben, bir maçta oynamamam gerektiği veya böyle bir yabancı sorunu olduğu zaman, parmağımı kaldırıp, ‘İlk ben kenarda oturabilirim’ diyecek oyunculardan biriyim. Bu anlayış ve bilgiye sahibim” diye konuştu.
Ayın Altın Adamı oldu
Ligdeki durumlarını Real Madrid’in geçen sezonki haline benzeten Sambacı, “Orada, bu durumdan kurtulup, şampiyon olmuştuk. İnsanlar endişeleniyor ama buna gerek yok. Lig uzun bir maraton. Bunun altından kalkabilecek bir takımız. Fenerbahçe’nin verdiği 3 yıl oynama şansı bile beni gururlandırıyor” dedi. Bu arada Türk Kalp Vakfı tarafından düzenlenen 11 Altın Adam Yarışması’nda ilk altın adam 211 puanla Carlos oldu. Beşiktaşlı Serdar Kurtuluş gümüş, Galatasaraylı Song da bronz adam seçildi.