SİTEMİZ KAPANMISTIR. TAŞINDI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

http://www.alemegel.net

AnasayfaPortalliAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Blogcu

YazarMesaj
Gaziatml
Misafir

Blogcu Empty
MesajKonu: Blogcu   Blogcu Icon_minitime11.10.07 18:38

Blogcu.coma üye oldunuz. Şuan blogunuzda hiçbirşey yok ve blog tasarımın nasıl yapılacağı hakkında bir bilginiz yok üstelik nerden öğreneceğinizide bilmiyosanız;

Şablon denen birşey var

Sitenizin tasarımınızı buradan yapacaksınız.
Bu konuda birçok şey vardır say say bitmez
1 -) Mesela bir anket nasıl eklenir bir bloga ?

İlk önce bunula ilgili bir site bulmalısınız googledan (ben anketlerimi ahmbay.com dan yaptım)...Üyelik falan isteyebilir sizden.Sizin yapmanız gereken sitenin belirttiği işlemleri yapmak.O işlemlerinizi yaptıktan sonra size abuk sabuk gözüken kodlar verecek...Sizin bu kodları şablona kopyala yapıştır yöntemiyle uygun bir yere eklemeniz gerek...Bu uygun yeri bulabilmenizde önemli.Diyelimki arkadaşlarım bölümünün üstüne koymak istiyorsunuz...Şablonunuzu biraz incelediğinizde friends page gibi bir kod çıkacak işte onun hemen üstüne anket kodlarını yapıştırıp yaptıklarımı kaydete bastığınızda iş bitmiş olacak.
2 -) Video eklemek istiyorsanız en uygun adres youtube.comdur. Bu adrese girdikten sonra üye olunuz. Sonra search kısmı var burdan istediğiniz videoyu arayın. Hemen listelenecek.. Onlardan uygun olanına tıklayın. Video açılacak ve hemen yanında embed denilen kodu yapıştır-kopyala yöntemiyle şablonunuza yapıştırın(şimdilik en kodların en altına yapıştırın)
Bu tür şeyler yaparak şablon kavramıını kavrayabilirsiniz

Kendinizi geliştirmek için mutlaka blogcu.com/foruma uğrayın

Günlük hit ortalamalarını yükseltmek için yapılabilecek işler;
- Blogcularla banner değişimi yapabilirsiniz(nasıl yapıldığını forumdan öğrenebilirsiniz)
Bannerın Anlamı:Blogunuzun reklamı gibi birşeydir. Üstüne tıklandığında sizin blog açılır
Önemi:Karşılıklı banner değişimlerinde bannerınızı eklettiğiniz kişinin blogunda sizin bannerınız gözükür ve böylelikle ona gelen ziyaretçiler sizin bannerınıza tıklayığ ziyaret edebilir...
- Google a webmasterlar sitenizi ekleyin vb. şeyler yazdığınızda ve o sitelere tıkladığınızda, tıkladığınız sitede site ekle linki görüceksiniz. Tıklayın ve size yapılmasını istenen işlemleri uygulayın...Size kodlar verecekler o kodları yine şablonunuza uygun bir kısma ekleyin ( diyelim demi belirttiğim friends page bulamadınız veya yerini beğenmediniz ''istediğiniz her yere ekleyebilirsiniz bunun için zaman gerekli ve deneme-yanılma yöntemi çok önemli'' şablonda rastgele bir yere yapıştırın önizlemeye tıklayın beğenirseniz kaydeti işaretleyin beğenmediyseniz mutlaka yapılanları uygulama gibi bir şık var ona tıklayın sonra başka bir yere koyarak deneyin ) Böylelikle o siteye gelenler sizi ziyaret edebilir...
- Arama motorlarına kayıt yapın blogunuzu ( forumda anlatılıyor bunun ayrıntıları )

Benim amacım neler yapabileceğinizi öğrenmenizi sağlamak...
Daha onlarca çok güzel şeyler var. Buraya yazılırsa sığmaz
blogcu.com/forum a mutlaka uğrayın orayı iyice bir tarayın çok şey öğreneceksiniz

Eğer kafanıza takılan birşey olursa yorum olarak bildirin ve kafanıza takılan şey hakkında elimden geldiğince yardım edeyim

_Sizlerden Gelen Sorular_

1-)
Yazılarımın kopyalanmasından korkuyorum. Sağ tuş kilidini nerden bulabilirim ?
CEVAP:Birçok site var bu kodları bulabileceğin... ÖRN:hazirkod.com
google da gerekli arama kelimelerini yazarsan kolayca bulabilirsin.
2-)benim sorularım var mesela üsteki yazı geçiyor onu bana da anlatabilirmisin ve ben video yu sağdece şablonlardan eklediğim için katagorilerime koyamıyorum bana yardım edersen sevinirim
CEVAP:Yazıyı şablonda uygun kısma şu kodlar arasında yapıştıracaksın

Blogcu
1 sayfadaki 1 sayfası