SİTEMİZ KAPANMISTIR. TAŞINDI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

http://www.alemegel.net

AnasayfaPortalliAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

gürkan özkan BAYRAMIN 1. GÜNÜ SHOW TV DE

YazarMesaj
iSyAnBuL
Admin
Admin
iSyAnBuL

Erkek Mesaj Sayısı : 3514
mEsLeK : Radyo DJ-Öğrenci
HoBi : -TaeKWondO-TrAiNiNg-

gürkan özkan BAYRAMIN 1. GÜNÜ SHOW TV DE Empty
MesajKonu: gürkan özkan BAYRAMIN 1. GÜNÜ SHOW TV DE   gürkan özkan BAYRAMIN 1. GÜNÜ SHOW TV DE Icon_minitime07.10.07 14:57

Gürkan Özkan Avustralya'da yaşıyor. Bir arkadaşının vasıtasıyla bir gün kick box maçına gitmiş. Şampiyonada bir Türk sporcusu maçı kazanamayınca Türk bayrağını eline almış. Ve bu görüntü Gürkan Özkan'ın duygulanmasına yol açmış. 'Ben ondan daha iyisini yaparım' diyerek üç aylık bir eğitimle kick box'a başlamış. İlk karşılaşmasında 30 saniye ile maçı almayı başarmış. Bir daha da bu işten vazgeçememiş. Başarılı sporcu 'Parayı her zaman her işten kazanabilirdim. Ama spor yapmak için vakit kaybedemezdim. Bu nedenle spora yöneldim. Önce başarılı olmalıydım sonra da para kazanırım diye girdiğim kick box'ta beş kez dünya şampiyonu oldum' diyor. 34 yaşındaki Özkan 'İlk maçımda kazanınca hissettiğim duygu gerçekten de dünyalara bedeldi. İlk kez 1994 yılında amatör dünya şampiyonu, 95 yılında ise İtalya'da düzenlenen karşılaşmada dünya şampiyonu oldum. Çok hırslı bir insan olduğum için bu işi iyi yapmak istiyorum' diye konuşuyor. Bugüne kadar pek çok karşılaşmada yer alan sporcunun 106. karşılaşması 14 Mayıs tarihinde İstanbul'da gerçekleşecek. Dünyanın pek çok yerinde karşılaşmalar gerçekleştiren sporcu, hep Türkiye'de yapmak istediğini ve bu maç ile Türk gençleri ile buluşacak olmaktan dolayı bir hayli mutlu olduğunu söylüyor. Çoğu zaman maçların sert geçtiğini anlatan sporcu 'Bir maçta bana gelen bir hamle çok ağırdı. Ve göğsümün alt tarafına 240 tane dikiş atıldı. Ama yine de hiçbir zaman vazgeçmeyi düşünmedim. Bunlar tetikliyor beni. Hırslı bir yapım var' şeklinde konuşuyor. Türkiye'de kendisini en fazla rahatsız eden şeyin taksiye bindiği zaman taksicilerin sigara içmesi olduğunu da hatırlatıyor. Çünkü o özellikle gençlerin sigara ve alkol yerine spora yönelmeleri gerektiğini düşünüyor. Şampiyonaların olduğu dönemde sabahları beşte uyanıp yürüyüş ve ardından antrenman yapıyor başarılı sporcu. Maç tarihi yaklaştığında ise çalışmalarını arttırıyor. Türkiye'de ilk kez bir karşılaşmaya katılacağını belirten Özkan 'Maçı kesin alacağım. Zaten rüyamda da gördüm. İstanbul'lulara bu sevinci yaşatacağım' diyor.

Kadınlar erkekleri izlemek için geliyor

Dünyada düzenli olarak yapılan ve büyük ilgi gören şampiyona müsabakaları Türkiye'de ise ilk kez Show TV ekranlarında gösterilecek. Şampiyonayı Türkiye'ye getiren Tarık Solak 26 yıldır Uzakdoğu sporları ile ilgileniyor. Ve gençlerin de bu sporla tanışmasını istiyor. 'A1 World Combat Cup' adlı müsabaka 14 Mayıs'ta BJK Akatlar'da gerçekleşecek. Yurtdışından gelen şov grupları, ünlü sanatçılar ve dansçılar ile renklenecek gecede yerli ve yabancı 14 yarışmacı katılacak. Eleme usulü ile düzenlenecek olan maçların sonunda finalistler belirlenerek şampiyon ortaya çıkacak. Karşılaşmanın organizatörü Tarık Solak, 93 yılından bu yana organizatörlük yapıyor. Geçen yıl başladıkları A1 World Combat Cup yarışmalarına dünya çapında bir ilginin olduğunu söyleyen Solak şöyle konuşuyor: 'Bu spor sanılanan aksine kadınlar tarafından da beğeniyle izleniyor. Erkek sporuymuş gibi gözükse de kadınlar da güzel vücutlu erkekleri izlemek ve renkli şova tanık olmak için geliyorlar izlemeye. Türkler içerisinde çok başarılı sporcular var. Çünkü biz millet olarak rekabeti seven insanlarız. Bu nedenle de dünya çapında başarı elde etmemiz çok doğal. Ben ders de veriyorum. Ve gelen gençlere ilk olarak amaçlarını soruyorum. Spor insanı kötü alışkanlıklardan koruyor. Bu nedenle çok yararlı. Disiplin kazandırdığı için yaşam boyunca faydasını görüyorsunuz.'
http://www.erdogantaekwondo.com

gürkan özkan BAYRAMIN 1. GÜNÜ SHOW TV DE
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-