| http://www.alemegel.net |
|
| Sagopa Kajmer | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
dark_princess
Mesaj Sayısı : 746 Yaş : 32 NeRdEn : ankara mEsLeK : öğrenci HoBi : müzik Kayıt tarihi : 23/01/08
| Konu: Sagopa Kajmer 27.01.08 1:37 | |
| Af Benim İşim Değil Huzurunda bir güneştim kapana kapana açılan Affet, mağfiret et kudreti teksin başı ve sonu Olmayan, nahoş olsun tüm dakikalar senin adını Anmayan, duamı duydu, içime baktı, kabul etti Gün doğmadan. Herkesi iyi bilme ! Kötüye iyi demek günah hocam Ey hayatı masal olmuş insan ! Senin hayatının masalından daha komik bir şey Yoktur inan, git de düşüne dur başında Yıkılmış kabrine dayan.
Ser elimde, sır cebimde takılıp Kaf dağına çıkıp çıkıp, düşüp kalıp Unutur oldu sözünü yok sayıp Düşündüm de kaç kişi kırık yarık kalbi bırakıp Takılır oldu Kolera sustu, içinden sövüp sayıp
Hemen durmaz egale ederim af benim işim değil Zararlısın kimyama iste ondan olsun külüstür bu ruhun Özrü yokki bende, bana yaptıklarını tanrım seyir eyle.
Eyle ne istersen eyle en güzel sen eylersin Ben bir güldüm açtım, yapraklarımı toprağa sattım Yapraklarım uzuvlarımdı, acıdı katılıp tekrar sana Sevincinden ağladı. Eyle ne istersen eyle!..
Hemen durmaz egale ederim af benim işim değil Zararlısın kimyama iste ondan olsun külüstür bu ruhun Özrü yokki bende, bana yaptıklarını tanrım seyir eyle.
Eyle iste dilimi keseyim bu benim diyet deyip Hayırlısın dimama, iste ondan olsun tövbe et ki Dursun gözyaşın ve sussun deprem Eyle ne istersen eyle Biz leim sen Ekrem.
SAGOPA Hazır ve nazırım başlıyorum Gün benim günüm ilerledikçe görünür önüm Ekmeklerimi böldüm, ekmeklerine yağ sürdüm. Ben bölündüm, kendimi onlarla bölüştüm Ayrılmış parçalarımla tek tek görüştüm. Sus konuşma küsüm, kalplerinde kaç kuruşluk süsüm Dışım Orhan içim Müslüm. Hışım meydan benim hüzün Başım heyelan, dilim gözüm,sazım belan, sözüm özüm Bulunsun çözüm egosistemleriniz çöksün Fakir mantıklarında derin kritikler yapan sahtekârlar var, Yumruğumu bir dalaşta kaybederken, tekmelerimi kıranlar var Üzerime yapsın Rab'dan dualar. Kaybettiğim sırlarımı aramaya koyulmalıyım. Devirebilmek için hatırlamak gerek dudakları kelebek. Haydi sagoya B-12 enjekte edek. Küçüklerime şeytanlığını öğretmemen gerek lanet herif!.. Bu rüzgara dayanabilmek için bir kayamı olmalıyım?... Bu tuğlalar bir bina yapmak için varlar. Bu dalgalarsa kumdan adalarımı yıkmak için çağlar. Cevaplarıma sorular sordukça sagopa ağlar.. | |
| | | dark_princess
Mesaj Sayısı : 746 Yaş : 32 NeRdEn : ankara mEsLeK : öğrenci HoBi : müzik Kayıt tarihi : 23/01/08
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer 27.01.08 1:38 | |
| Bağlı Hayatım Pamuk İpliğine KOLERA
Bir adamın adı çıkacağına bence canı çıksın Bir ağaçta gül de biter diken de kuru bir dalsın Biri bilmeyen bini nerden bilsin, bundan böyle Bez alırsam musuldan bak kız alırsam asilden
Sıçan çıktığı deliği bilir,2 gözüm tetiktedir Yakama bir dua iliştir, o duydğunu yetiştirir Kendini benimle geliştirir, koordinatım finiştir Ruj yakanda rapse, giderine giderim hep, değiştir.
Görürdü elmas muamelesi az olsaydı eğer kum Benden başka ben yok ama uyu ayakta gözünü yum Değişteremezsin beni, kasma boşa ben buyum Biraz huysuz biraz kırık ben kendimle mutluyum
Çokmu battı gözüne usturuplu oturuşum benim Nerem doğru hammie olmasın mı eğri ümitlerim? Değişeceğine söz vermiştin ama daha demin Huyun olur abartma açıktan geç alarga Ha ha ha İşte hayatın böyle boş bir kahkaha Dudaklarımdan dökülür yapraklar Hüzzam makamında savrulur boşvermişliğim 4 bir yana 4 nala kötü günlerim iyilere nazaran Sayıca fazla Bak şu tıfıla yürür kasıla kasıla, uymadın mı Hiçbir kılıfa açta elini bakayım falına Bak canım senin falın falanmış Alnın karışlanmış buna alış, bak benim yüzümde bir karış Bu diyardan sıvış
Bağlı hayatım pamuk ipliğine Eşkiya bu hükümdar dünyaya Ademin havasına kurban Gerdanıma urganı bağla As bilemediğim her soru için beni Yık domino taşı misali bir kere de Hop devir beni evir çevir sustur Bırakmadı peşimi bu ne divane kuldur..
SAGOPA
Her sene birimiz için kurban olur kuzu koyun Yaşamak değil oyun, ummadığın anda kesilir boynun Eteğini indirmek istediğin için hayat fahişe sana göre Şahitlik etsin suçlarına, komut ver köre!.. Ben kimseyi kaybetmedim, herkes beni kaybetti. Biraz ayıp etti, bazen yalnızlık da heybetli. Yaşadığım oda kasvetli. malesef ihtiyacım olan iş rüşvetli Karamsar adam hikmetli Naziklikten bıktım, kaba olmam kendime küfür Bana derin ve deneyselsin diyen moronlara cevaplar üfür Yaşam sirk sahnesi, jonklör veya cambaz. Kendi kader tayininde her insan, bir kumarbaz. Saçımı beyaza boyayan hayat ressamının elleri kadar hafiftir Tekmesi kaderin. Evet, kuzen derinim. Derin bir bolca daldım Tüpümde oksijen bitmek üzere yardım edin!.. Kabre gömsen beni, kaç liradır kefaletin..?
Bağlı hayatım pamuk ipliğine Eşkiya bu hükümdar dünyaya Ademin havasına kurban Gerdanıma urganı bağla As bilemediğim her soru için beni Yık domino taşı misali bir kere de Hop devir beni evir çevir sustur Bırakmadı peşimi bu ne divane kuldur.. | |
| | | dark_princess
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer 27.01.08 1:38 | |
| Baytar bu dılden fırar eden her söz yaydan cıkmıs ok gbı sözler bazen bir hazıne bazen dermansız bır dert tipi gecmıs dünden bahsetmek lezzetsız gelmemıs yarından hep mı sıkayetcıyız biz aklımın ıpınıın ucuda kaçmış tımsah katlelerı bosalmış bır ıkı damla hıc degersız huzun ve kaderın pencesınde bırde ev namı degersız gece gunduz ömürden yontar dunya dönmez yarensiz bugun ömür yarım gün serbest kalsın fıkrım senın tozlarını sılemez tenımden ellerım varlık ruhu terkeder gözun gözümden ayrılınca bendekı aşk altın mısalı agırlıgınca sensız benlık yokluk demek kalbım sana emekci aşk denen ıllet çorak arazıde tılkı mısali kurnaz bekçi başım sarkıt bir mahalsiz cumle yolumun onune taş dudakların kaderin hıkayeden çakır keyıf dertdaş goren derkı sel ağzına bına yapmak aptal işi yel eserse kırmaz dişimi kalp bı körse gormez bişiyi sanıyeler dakıkalarla yapar alısverısı saatler seni alır benden korkarım olamaz gelişi hasret gozumun ısıklarını sonduren alcak mısafır ağır hıtap sonuk bır mum ayrılık haın bır zehır melek yanımda yuzunu saklar felek yuzume kaş çatar bi tek bu huznu sen bozarsın ipek tenın derıme batsın ruzgar saçını supurse mest olur bakıslarım adınla uyanır kulaklarım yuzunle acar goz kapaklarım en guzel sıırlerımde kaleme adını sayıklatırım odamın hayaletısın sessızlıgıne aşığım.... derdime çare baytarım yok, dengeme destek tut ki durayım şafak güneşin fermanı gecer, acı tatlı sayılı zamanın sancısı ama melek bır yandan şeytan bır yandan başım zından yokluk var bu kaçıncı şikayetım bılmem.... kafamı duvara yasladım omuzların yanımda yok ahbaplar maymun ıstah sahıbı benım ıcım senle tok yok ki gücüm belkı devler ulkesınde bücürüm sessızlıgınle gelır hüznüm yoklugunda gömülü ölüuyüm bu devranın bınlerce sevgi musterısınden bırıyım yanlızlıgıma kufrederım sensız halden mustekırım ılelebet de donmez olsan bılkı yanlız nöbetteyim hatalarıma savaş açtım hergun farklı kefendeyım hayat gunluk defter yapragı hazan gelır dokulur gelırken ne getırlır kı gıderken ne götürülür dertle anlaş deva bul üzüntü kalbi sömürür yüzüne baktıgım her an cennetten bahce gorulur gülüşle sen deil gönul bucaklarında harabeler bu hılekar tavırla gecer fena saatler senı ıceren masallarım anlatılacak kadar kısa deıller aşk ilinde bı tarafta cüceler dıer yanda devler... derdime çare baytarım yok, dengeme destek tut ki durayım şafak güneşin fermanı gecer, acı tatlı sayılı zamanın sancısı ama melek bır yandan şeytan bır yandan başım zından yokluklar bu kaçıncı şikayetım bılmem.... | |
| | | dark_princess
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer 27.01.08 1:39 | |
| Bebegim Öldü Ve bebekler de ölür...
Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundcheckindeyim. bir yazar mıyım ? yoksa tek şiirlik şair mi ? Notumu verdi hocalarım nasihatı koydum cebime ve zorda kalana dek çıkarmadım. Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum Ve ben bütündüm yarimi sevgilimde bırakıp yarimi sokağa attım Canımı yolda buldum, canıma teslim ettim, canıma okudu RAP canımsın !... Canıma okudun canıma kastın İçimde saklı bir kaçak çocuk korku dolu bakışlarıyla gizlenirken iz bırakmış anılarıyla sevgili. Mutluluktan ağlak olmak artık bir seferlik bana da mahsus Anlamak kolaysa bak bi gözümün içine !... Yer mi Len Velet !?!?... Sekiz senemle ben dalaştım kimsecikler yoktu mikrofonu mu buldum İçimi döktüm. Zihnimin derinliklerinde yaptığım kazılarda onca yılın çöpleri yatılı Onların içinde binlerce ölümsüzlük ölümü görmüş Kaybettiğim gülücüğü gül demeti halinde koymuşlar oysa ki suratıma Gömülü parmak izlerin omuzlarımda Gözlerimde bir filmsin. Göz çukurlarımda uyuya kalmış bir bebeksin. Bende ninninim uyu....
[Nakarat] Dayan sabır gerek Yolun uzun, vakit kısa Ölüm yakın... Tanrım ona acı. Sebep-sonuç : gecem hüzün(dolu)
Bilmecelere ısınamadım (asla)hele de senle ilgiliyse Sevemedim sualleri cevapların yetersiz kaldi İçime sinmemişti duyduğum yanıtların yarim Parçalandı ellerinde kum duvarlarım Ne hakla yarimi benden aldın ? Yine de bir günahkar göremedim seni Susar dudaklarım susar çocuklarım Bir vahada yolumu kaybettim Susar bu kuru dudaklarım Alışkanlıklarıma yoklama yaptım Girme sınırıma cephanen yoksa vururum tek atışta gözünün yaşına bakmadan Toz Ol !.... Bende başta bir çocuktum sende oyuncak oldun Tarihin sayfa aralarına kırmızı gülümü çoktan koydum Alacakaranlık geriye çekti güneşi Bir içim tütün tadın Kadın !.. özün toprağın buruk nefesi Kim der ki ; Sago yaşamın minik bebeği ? Bir yaz akşamında hayata attım göz bebeğimi, bebeğim öldü... | |
| | | dark_princess
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer 27.01.08 1:40 | |
| Bir Pesimistin Gözyaşları Aldanışlar orada kaldı, aldatıldın ahın vardı, aldatıldım ahım aldı, yalvarıldım vahım oldu, aldanışta masum oldun, yalvarışta yüzüm soldu. dikene battı yalanın ağzı, yatsılarda mumlar öldü. düşümü böldü sevgi çölünün ölüme çeken o kavuran nefesi, akşamında leşime baktım, peşime takılan adını kazıdım, ümidi çaldım, ahı yanıma vardı, vahımı şarkı yaptım, dinledikçe ağladım, gözyaşım!... insan umudu taşıdı, kimisi kırdı umudu, lakin kiminin sahip olduğu tek şey oydu, hepsi buydu. yoksulluk korkusuyla ömrü servet peşinde harcayanda gördüm fakirliğin özünü, çevirdim yüzümü, dostumundu teklif, düşmanındı ısrar, acaba nereye kadar sürer bu tekrarlar. yalanlara radar olsan neye yarar, zararın dönüşü kârın el mi sallar? batan güneş yine doğar. batan gemi yatan mezar, azar azar kazar mezar, kumar umar arar, yazar kader kime çıkarsa bahtı tahtı kapar, tanrı bunu hep yapar. salla gitsin arzular gemiler zaten batık, yolla gitsin mektuplar adresin mi kayıp? zorla güldü âmâlar ağlamak mı ayıp? korla yandı umutlar geçen dünü sayıp, yor ki aklını hakkını sorgula düne bakıp?
Kaç tabut gömülecek yeraltına ve kaç kişi gidecek habersiz uzaklara? kaç yalan yıkacak güvenleri? kaç satır yazılacak kader kitabına ve kaç dua edeceksin tanrına, kaç damla gözyaşı dökeceksin uğruna? kaç yarın bekleyeceksin? sonralara kaç damla gözyaşı?
Tasanın etrafında gezgin olmuş insanlar kısacık molalarda tanıdılar mutluluk denen kelimeyi ve tanrı bâş etti, çile doğdu, hile koydu adını günahın. sille vurdu, illeler inatçı yordu, sınava tabi tabiat ananın evlatları rabbi tanımadı, kimisi küfretti yaradana, zülmetti kendine, hükmetti paraya, çoğuna paralar sıktı kurşunu yaralar açtı durumu battı. dünya malı uçan halı, kırılır dalı her ağacın, yıkılır her bina affette, gofret, bedelindir o dökülen tuzlu yaşlar, haşlar gözünü yıka yüzünü, hüzünü her adem tanır, geçici bir dövmesin şeklini çizdi tanrı topraklara; vakti gelince kazma kürekle silineceksin. dayanacağın bir duvarın yoksa ör hadi, kuvvete dayanamayan adalet aciz, adalete dayanamayan kuvvet zalimdir, hakkımı isterim, payıma düşen herşeyi alırım felsefesi, haksızlık oyunlarında hakkı yendi, rengi kaçtı yaşamın, derdi sardı, yaranın acısı tacı attırdı krala dahi, bir ömür fani, bir umut hani? tebessüm vahi, kabusum gani yazdıklarım; yazacaklarımın güvencesi sago k.
Kaç tabut gömülecek yeraltına ve kaç kişi gidecek habersiz uzaklara? kaç yalan yıkacak güvenleri? kaç satır yazılacak kader kitabına ve kaç dua edeceksin tanrına, kaç damla gözyaşı dökeceksin uğruna? kaç yarın bekleyeceksin? sonralara kaç damla gözyaşı?
neden ölüyorsun anne? bak vakit doldu, sıram geldi... ah hayır sakın korkma bir tanem ölümde hayatın bir parçası, vakit varken tomucukları topla zaman hala uçup gidiyor ve bugün gülümseyen bu çiçek yarın ölüyor olabilir! | |
| | | dark_princess
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer 27.01.08 1:40 | |
| Bir Var Bir Yok Nakarat: Birgün siyah renge sor hep karanlık içini yakar bembeyazdım kirlendim, taşlandım yuhlandım bittim birgün al sancımı çek gör!... Sinmiş içine kapanmış ağlar bir var bir yok bedenim, tercihimde hakkım yatar
Sagopa Verse: Gökyüzünden baktığımda insan karınca görünür yerden yükselince cüssen giderek küçülür bugün esen rüzgarlar zerrelerimi aldı benden uçurdu dün koca bir ağacın yaprakları havada raksa tutuldu mevsimler ve yapraklar arası daim savaş - barış var ölüm yahut yaşam var, suçlular ve merhumlar kimse birinin ruhunu ele geçiremez ilahtan başka insan parayla satın alma yoluna gider insanı, ya başka?... Bilmem neden diyologlarınız bu derece laçka Hiç ölmeyecekmiş gibi günü gün etmeniz saçma! Saf temiz pırlanta şahsa iftiralar saçma! içinde olanı bilmeden, bilinmedik bir kutuyu açma!... Evine dönmeye çalışan tırtıl gibiyiz bizler tehlikede tavsiye koleksiyoncusuyuz, güvenlerimiz engebede anılarımı düşünürken ben, yaralarımı hesapladım nefesimle yarış halindeyim, adımlarımı hızlandırdım önceden ferah, rahattım, üzüntüden zayıfladım birinin yaptığı yanlıştan ötürü ben ayıplandım iblisin ağzında sayıklandım, bir pirinç tanesiyim çakıllardan ayıklandım, çakallardan kaçtım.
Kolera Verse: Metin ol, yağmur yağsa benim kafama düşer kor emeklerimiz ziyan ettin koş toz ol. üzme beni be ben en bahtı kara şanssızım geleceğime meraksızım, ben yalansızım ışıktan rahatsızım
Adım olsa marazi, doğru benim terazi, bitene denir mazi. Kolo tek bacaklı gazi durma se de al bir shot, çok perişan gidişat şaklabanla doldu taştı camiam artık et berat
Deneme rapim edilmez alt oldu denedin ettin halt Critical mürettebat 1 dişi 2 irtibat, hergün değil senede bir içten güldüm bunu da bil, oldum bende yerle bir adım sözlerime kefil içerleri tekil değil, çuvalın ağzını iple boğ sen yaralı ben ölü hayli ağır bilanço bu hızla viraj alınmaz, kes gazını, çek elfo bir verse de atayım da ordan gel ve sen de rapime doy.
Öğüdüm ağır omuzlarımda inler durur habire mecburen yağtığım her işi yaptım şeytan şerrine bu ne yorgunluk dinlen kolo çek bir tabure Celaleddin der dışına o sızar ne varsa testide. | |
| | | dark_princess
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer 27.01.08 1:41 | |
| Drama Yolları kader mi yazmiş? silinsin tum gunahlarim, drama yollarinda kopru istikametindeyim. ben huzundum beni sen sectin. varir mi şahima son lutuflarim? kimsede aramadim gonlumun pamuk prensesini. sen yuzumdun beni kahrettin.
yaşanmişlik kolunda buyuyen bebegin ergenlik hali. kim yirtti vesikaliklarimi?(KİM) kalbin kal koşelerinden alamazsin platonik evlatlarimi. yarattigim turkuaz derinliginde yuzuyorum ben. korkarim derinlik sarhoşumda vurgun yolcusun. sonsuzlugum beni tanimadi yalnizligim firtinali.. kuklalar sepette cek al egolarini (cek elini) asi ruhum sahi gec mi kaldi yarina soyle? (kapa ceneni)
ben bu gunlerde evcilim. sencil olmanin sakincasinda duşun nobetleri. voltasini atar vardiyali bir işci. devir vakti gece yarisi boldum uykularimin nadide hediyelerini. bende sakli sirlarim ki; icime sindi hirslarim. cephanelikte mermi bitti, belki bundandir ki tirsarim kansere yenik duşmesin umutlarim. hucrelerimi yerine koy şakasi yok savunmasizligin!... yalancinin konuştugu lisan daim yalanca kancami taktim gercekler mi palavra? bu espiride yok şaka, insanlik kadavra.. şiirbazi sopasi elinde "abrakadabra!.."
kader mi yazmiş? silinsin tum gunahlarim, drama yollarinda kopru istikametindeyim. ben huzundum beni sen sectin. varir mi şahima son lutuflarim? kimsede aramadim gonlumun pamuk prensesini. sen yuzumdun beni kahrettin.
drama yollari taşli geliyor kara kaşli arkadaşliklar neden en az bir cikara dayali yirtik kalbim yamali dostlarimin ucreti pahali odemek zor geride kalan tum hesaplari şu gunlerde pamuk prensesin gozleri yaşli ozrum icinde pranga yemiş zanli yinede sahipligin icinde varolan duygularim canli sanirim en son karadenizde gemilerim batti kanimca herşey yapmacikti istila komandolarim bedenimi sardi askerlerim silahsizdi bu nedenle kalelerim az zamanda hirpalandi kara listem okunakli sonuclar dokunakli son celsede boşadim aşkimi elimin tersiyle duz ettim tum kirişikliklari tadilatta kalbimin boş beyaz saraylari yaşli taş cocuk kirdi sevdigi tum oyuncaklari.. | |
| | | dark_princess
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer 27.01.08 1:41 | |
| Fani Sagopa Kajmer : Başla başka bir hikayeden söz et canım sıkık Kolera : Duymak istemezsin dinleyenlerin yüzü asık Sagopa Kajmer : Ses kısık be yorma beni ben içimi bilirim bir sanık Kolera : İçine kapanık ipte boynu sallanan adam tek tanık Sagopa Kajmer : 7&24 gözüm açık Kolera : Kaçık evimden çık Sagopa Kajmer : Kapı açık Kolera : Açığa açık Sagopa Kajmer : Çık açıkla açık açık Kolera : Hikayelerim karanlık Sagopa Kajmer : Yo yerine göredir hayranlık Kolera : Haremlik ya da selamlık Sagopa Kajmer : Kimi insanlar sofralık Kolera : Zincir çıkan hep benim bisikletim at hırsızı, Arsız güçlü olunca haklı haksız budur yazı Sagopa Kajmer : Dünlerini bildiğim bugünler gibidir kes at yarın sızı, Kendini prens sanar breh yüz yılın bakımsızı Kolera : Bak benim üstüme gelme diyaloglarımız hep fiyasko Sagopa Kajmer : Kendine gelmeli kendini bilmeyen kendi cinsel amigo Kolera : Sensin o başarım solo ben yaptıysam o banko Sagopa Kajmer : Adım sago ben tombala sen birinci çinko Kolera : O oo o ağır bilanço kolera etti linç, Hatta herkül knock-out yerde Zeyna dinç Sagopa Kajmer : Mutlak cesaret direnç havlar köpekler iğrenç, Özentiler kopya french kalitem 5 üstünden penç.
Nakarat :
Kolera : Beni öldürdün değse bari, yedi buçuk milyar hepsi fani Sagopa Kajmer : Yanılmaz şahidim kırk yıllık kani, dünya süreli rüya ve herkes fani Kolera : Kendini melek sananların hepsi cani, 7 kat dibe çekti seni de zebani Sagopa Kajmer : İllet-i zilleti üzerime geldi ani, başım öne düşer ama olamam mani
Kolera :
Atta oğlum izi kalsın sağır duymazsa kör işitir Tüm yalanlar işitilir korku adamı donuna işetir Tir tir titretir boynun bu yıl fitredir Söyle neren diyettir? paçoz hayatın piyestir
Sagopa Kajmer : Suçsuz ben, buçaksız uçsuz denize benzerim Hissettiğim hissetiğin neden budur ki yazarım, Uyarı somuttur elbet tutulamasada umut sözüm uçarı Şeytan bir gün elbet bir kez yenecek seni, yok ki kaçarın
Kolera : Topla biriktir samanı yılanı sar poşetle kerize sat Sagopa Kajmer : Kem közleri çıkarıp sandık içine gizle denize at Kolera : Başcağızının çaresine bak üzerimden sağlama rant Sagopa Kajmer : Seni gidi boku seyrek düşen at ilk virajda düştü jant Kolera : Yaralarınızı kapatmak için aldım bir kutu selobant Sagopa Kajmer : Çok kolay olan oldu olanı sindir iç bir kant kart Kolera : Kaçıncı sıkıcı park bu elimde mikro pankart Sagopa Kajmer : Psiko patron en az bin kişiyle oynar go-kart Kolera : Bakışlarında var şike Sagopa Kajmer : İfadelerim komplike Kolera : Kapalı yol bu turnike Sagopa Kajmer : Çok bilenler çok keke Kolera : Yüzünde hayalet leke Sagopa Kajmer : Bayram hatrı bilmez teke Kolera : Bağdat yakın ağlar mekke Sagopa Kajmer : Mutlu olmak zor ya, neyse..
Nakarat :
Kolera : Beni öldürdün değse bari yedi buçuk milyar hepsi fani Sagopa Kajmer : Yanılmaz şahidim kırk yıllık kani dünya süreli rüya ve herkes fani Kolera : Kendini melek sananların hepsi cani 7 kat dibe çekti seni de zebani Sagopa Kajmer : İllet-i zillet üzerime geldi ani başım öne düşer ama olamam mani | |
| | | dark_princess
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer 27.01.08 1:42 | |
| Günlerim Ağlak sago kafkef:
Ruhunu tamir ettir ve 2 elinden bıçakla kendini bazen neden bencilsin.. yada cok saf sen maf bu cıvarda yokmudur af ama...mahcupsun mahkum dalavere güler ağlar yapmacık bakışların bi film gibi yalanların hakim gözlerin gözlerime hep asildin oysa ki şu benliğimde taa düne ama şimdi malesef tadilatta bu kalbim kısık ateşte kaynar gerçeklerim her şeyi sen bok etmiştin günahını üzerime hipotekledin dişi kişilik tek çekimlik duman tadında mayhoş tadın damaklarımda yaşlı taş çocuk derin uykuda yooo..
günlerim ağlak sabrın sonu selamete varsa da faydası yok,gözlerim sağanak varsın sözüm olsun gülücük merhamet olmasın,defterim sığınak yazdıklarım ayrılık damarında kan bitmiş günlerim ağlak sağlıcakla kal benden uzak dur yakın olma (x2)
kolera:
Dişi kişilik ilişikteki ilişkileri iliğine kadar hissederdi guınnes rekoruna giren uzun lirikleri görseydi hele bilseydi intihara sürekledi herkesi depresif enfeksiyonlarım taşıyamadım kütlemi ruhuma aykırıymış yasa doğama saatte 500Km beyin sarsıntılarım tatmınkarlığı tatsız tadı tatminsiz tarzı tarifsiz tastası eksiksiz tamam kar tarıhı tahminsiz yaşım neyse ne ateşim 40 ne desem boş tükürün suratıma ateşim düşsün..iyi akşamlar anlayamıyorum kendımı hay seninli sıfatların öznesi biraz itermisin hikaye leri çıkaramıyorum bu kafadan kendimi lades kemiği gibi kıracaklar beni kopuverecek kafatasım. yaşamın arşı aşan alkışlamaları sevdiğimi söyleme sevenime ayıp.. 2 artı 2 eşittir 5 çok üzülürdu görseydi quan tes tes tes tes teron salgılama hatsafhada yeni nesil köle çocugu kaptı selam olsun sam amcanın dolarına 2 kaşık içimde kalan kahkaha vitamin yetmez ayakta durmana kamburasatlarınız vıdıvıdılarınız malum kesermısiniz ikiye kendinizi ardından koşun kopuk kolunuzu hırs ve arzunun kesiştiği yerde tutkunun esiri oldum çok konuştun be kolera sus sırlar yorganın altına kopmadan zincirleri yaşamın..şaka da kaldırmaz bunalımlarım
günlerim ağlak sabrın sonu selamete varsa da faydası yok,gözlerim sağanak varsın sözüm olsun gülücük merhamet olmasın,defterim sığınak yazdıklarım ayrılık damarında kan bitmiş günlerim ağlak sağlıcakla kal benden uzak dur yakın olma (x2) | |
| | | dark_princess
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer 27.01.08 1:42 | |
| İstisnalar Kaideyi Bozmaz VERSE 1 hava yasla
İstisnalar kaideyi bozmaz,bu civan bu civarda fazla tozmaz Elimi verdim ,kolumu kaptın,gözümü çektim,aklımı aldın. Yaşam mı ben mi bedbahtım? Sallanırsa da yıkılmaz tahtım. Canım yanar ödün kopar canım,tabularımı kendim yazdım.
NAKARAT
İstisnalar kaideyi bozmaz,kuru yanında yaş telaş yapmaz. Eli uzun alemin,cebi de tenha,sivri dillerin alayı kesilir anla.
İstisnalar kaideyi bozmaz,kuru yanında yaş telaş yapmaz. Eli uzun alemin,cebiyse tenha,sivri dillerin alayı kesilir anla.
VERSE 2 ya Allah
Paranın değeri arttı millet,insan değeri battı. Kimlere kaldı artı ? Sendeniz bir boş vakit arakladın,poponsa yan gelip de yattı. Yine mi komada martı? İşlevsizlerin hepsi karttı. Hanginiz bu piste havlu attı? Vaktim geldi çattı,kiminde temmuzun yakıydı,kimisi marttı. Cebinde biriken az buçuksa şanstı. İşler organize edildi ve amiral battı.
İstisnalar kaideyi bozmaz Kuru yanında yaş telaş yapmaz Eli uzun alemin cebi ise tenha Sivri dillerin alayı kesilir anla... | |
| | | dark_princess
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer 27.01.08 1:43 | |
| Kalbim Krizin Bekçisi Olmuş Ben yine anlatmak istiyorum HADİ !!!) Batımda gün yine sokaklar ıssız, şarapkolikler ve para peşinde eli bıçaklılar, sabah yumruk konuşur, gecelerimde silahın notaları, derinde bir sela sabahları, gazetelerde ölümün ibret etkisi, mafya evreninde yaratılan kahraman adamlar, haraçla kazanılan günahlar(GÜNAH),evimin önüne dizilen onca sarhoşun nağrası ve polisin etkisizce boş fiilleri, güvenliğim mi yoksa benliğim mi idam anlarında terlemekteki? kinime yemdi şiddetin meyvesi, bizse bunca yıkıma katıla katıla sırıtır olduk, eylemim rapimle fiile dönüşecektir bilesiniz.Dağdan inme ayıların temelli cahiliyetine vizeyle karşılık verildi, kondular getirdi betonu, başbakan bir metro yerine doğamı geriye ver!... kültürüm ... oldu, özür için dilekçe ver!...ben yarındım ancak aldınız elimden bugünümü kimliğimden utanır oldum, Türkiye burası değil, hep sefil bakışlar onumun dokuzu psiko bunalım 24 saatte 3'lü çevirir sen-ölüm-kalım!...
(NAKARAT) Dünya kerhanesinde bakire değilsin,tecavüz edenler var gözlerim de sağanak yağışta, kalbim krizin bekçisi olmuş Yak ta ver sigarama derdimi anlatayım duman olsun bu rapim ben çaresiz avare gezerken,gözyaşlarım yaşlanır oldu.
Bakışlarımda kara ifade,istifade edilemeyen o masumiyetim, yüzünde meymenet göremediğiniz tüm liriklerimle bir bütün ben,tüter tütün yazar çizer stilo.sadakatim gömüldü dilime. sus!...dedirtmedim. kus!... günahların sevabı bulunamaz yunus.Prangalarda raks ederken ağlamaklı bakışın öncüsü, kısır döngüsünde tanıdık her bir muhterem cılız bitki örtüsünde,tanıdık her bir muhterem cılız bitki örtüsünde. civarda depremin korkusu ve bilgilerini yokla,fazla soru da sorma zaten halim kalmadı, hasta adamı yatağa yatırın artık, bin asırlık bekçi ülkemin damarlarında kan bırakmadı, bazı bazı bazılarımız,tepeden izlerken kakılmışları, çalınmış hırsları,sessiz yalvarışlarını duy gözlerimin,bak hadi!!!... | |
| | | dark_princess
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer 27.01.08 1:43 | |
| Karabiber Duası Kibritin kıvılcımıyla başlar an, kiralık katil oldum duygularına şimdi ağla! Kaç kiracı kovabilirsin dünyandan, nedeni yoksun arzularından bahçe yapsan tohumuna suyunu serpeler misin pesimistin? Sendeler mi kalemim? Sezin, kesilecek mi biletin? Kinde yaşar alemim, cenazemin omuzlarında yazılı KARABİBER DUASI, rap karahaber selası kalpte hep biçare tep şu seli, kolayca yüklenip kaldırdınız cenazemi, geride hep bükük boyunla anıla geldim, gücünüz yetmedi mi? Elendi insanoğlu gün be gün, hüzün tünellerinde fareler hücumda, sen yüzünde terlerinle savaşır haldesin yazık! Mahrem Adem günahla yanacak, uluya servis olacak madem bilinki men haraben, huzur ne darem. Koca hestiy aya bedenem.
Cenazemin omuzlarında yazılı KARABİBER DUASI rap Karahaber selası, kalpte hep biçare, dudaklarımda Senfonim çalarken hep duacım oldun Bass-drum Koca hestiy aya bedenem (bedenim acaba nerelerdesin?)
Doğrunun önünde duramaz olmuş insanoğlu KARABİBER DUASI lanetimin son ezgisi Işığın içine bakamaz olmuş insanoğlu Korkar olmuş ölmüş ruhlardan,gelecekten Hesap soramaz olmuş insanoğlu Bu tanklarla yapılmış dünyanın gerçeklerinden Acıyı çekemez olmuş bedenim Hergün acılarla sevişmekten hissedememiş duyguları Ağla sen de haline benim gibi Sessizliğin içinde kaybolan ruhlar gibi Suskun olma haline, konuş dünyaya Paranın kölesi olmuş insanoğlu Yanlış bedenlerle ruh doğru mu sistemin katili Sonuçta karabiber duası hümanist olmuş Geçmişte yaşatılanlar yüzünden sözlerim Ben hep bu duayı özlerim, duyamazsam açık gider gözlerim | |
| | | dark_princess
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer 27.01.08 1:44 | |
| Kendim İçin Sago Acıyla Yoğrulur , Kendi Yağında Kavrulur Mutluluğum Yavrudur , Paranoyak Olduğum Doğrudur Dilim Damağımı Kurutur , Çölde Yağmur Kurudur Sessizliğim Konuşur , Ben Dünyayla Boğuşur
Herkes Birgün Soğuyacak Bu Fani Gidici Hayattan Bütün Bedenler Soğuyacaktır, Elbet Yavaştan Kıyamet Toplantısında Ölecek Haramiler Telaştan Ne EV Ne PUL Ne ÇUL Ne Bir KUL Geride Kalacak Dünyadan
Olması Gerken Şeylerin Adını İyilik Yapmak Koymuşlar Baksana Dedelerimiz Toprak Altına Doğmuşlar Rapunzelin Saçlarını Yolmuşlar Ya Komşular 7 Cücelerin Prensesi Ölmüş Uçurumdan Bir Bir Atlamışlar
Porselen Bir Tabuttayım Sağıma Soluma Çarparım Bende Rüya Çok Sende Tabir Boldur Aslanım Sago Aynı Şarkıyı Söyleyeli 9 Sene Olmuş Vakit Kendini Öldürürken Sevdiklerim Yok Olmuş
Hergün Bir Adım Daha Fark Atmaktayım Bu Dünyaya Uzaktan Tanıdık Oluyorum Yakınlaştığım Bu Yabancıya Eski Mumun Kokusu Kalır Fitili Küser Aydınlığa Dilsizlerle Rap Yapan Bir Kör Sagopa Sayfalarda
NAKARAT
Ben Bana Kendim İçin Lazımım , Hatıram Olsun Sana Şarkım Lapa Lapa Kar Yağsın , Manzaralarımı Beyazlara Boyayın Bennn Bugün Ölebirim Şu an Ölebilirim Her An Ölebilirim
Agresiflik Titretirken Kalbimin Bam Telini Yeni Kapılar Kilitlenir Ve Bende Anahtarlar Eksik Mirasım Hak Edene Kalsın Moda Değil Bu Rap Hergün Yeniden Doğduğum İçin Kendimi Tekrar Etmem Zor Hergün Eridiğim İçin Kendimi Buz Küpü Yapmam Zor Tedavim İçin Yeni Bir İlaç Gerkeli Doktor Olmak İçin Tüm Savaşları İhtişamlı İmparator Cenk Halinde Akranlarım Şarkılar Birbirini Yiyor
Vardır Tekliğe Alışıklığım Ve Tetikle Tanışıklığım Kertenkele Misali Bir Parçamı Yolda Bırakmışlığım Vardır İçmedende Bir Köşeye Sızmışlığım En Kötü Zamanlarımda Arkadaşımdı Yalnızlığım Vardır Ayaklarımı Kullanmayıp Kollarımla Kaçmışlığım İftira İzdihamında Kendimi 4 Bir Tarafa Dağıtmışlığım Bir Kenarda Cüretim Diğer Yanda Alışmışlığım Zerrelerime İşler Ürperiş Ayazla Kaplı Karanlığım
NAKARAT
Ben Bana Kendim İçin Lazımım , Hatıram Olsun Sana Şarkım Lapa Lapa Kar Yağsın , Manzaralarımı Beyazlara Boyayın Bennn Bugün Ölebirim Şu an Ölebilirim Her An Ölebilirim | |
| | | dark_princess
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer 27.01.08 1:44 | |
| Kır Kalbini Ver Elime Sözüm kulaklarına değsin duvara vursun başını gücüm Yıllar geçse vakit durur alınamayacaktır öcüm Ardıma aldığım dilaverle başlamıştı büyük göçüm Devler ortasında bir omzu yere yakın bir bücürüm Ah bu körpelerde kalmamış fikir akıl Dumanlı bahçelerde aleve ver otu tipin coni maykıl Bir tarafta kel oğlanlar, diğer yanda mevlanalar Eski dosttan düşman olmaz bunlar en büyük yalanlar Tilki orda bir ümitsiz dağla hayal kurarken Nedense ipini kestin sattın grubunu erken Kalbin neyse nefretinide kendi elinle şah mat ettin Velakin şimdilerde yediğin tabakları tekmeledin Bana diss atarken eminimki kullanacaksın kaf kef Cümle sonuna koyacaksın kaf kef senin yerin kenef 3 Nankör bir araya gelmiş çekip gitmiş şeref Esefle kınama görevindeki yalakalıkla mükellef Rapte sahte yan sahte kan sahtoman Maslak yalısındakileri bilse napardı resepsiyonist baban Ve ağla !!argo!! rap hayatın bitti maymun çarli şarlatan ve Dürzü, burası senin havanı alan Sago !!argo!!
Dürbün kurşun palaska postal görcek, gitmediği askeriyede Balistik görcek mercek Keksin gerzek, kroki ile kalkan batın inecek Bu duruma en çok çatal flex sevinecek DEVAAMMM
Allah sizi sagopa kajmer şerrinden korusun İllallahla kaçış dur, bismillah sana haram gavur Eyvallahın sonu boğaza daim konuk olur Fantezilerini kur bosporus ortasında tekbaşına osur dur Kendine bir gün kötü gözlerle bak ayıbını yüzüne vur Aşağıla dürüst ol bir kere olsun sınırda dur Yalanla beslenen kulaklarıma dilersen köpekçe av kur Cihanda 3 şey maneviyse onur -huzur -gurur
Baksen şu işe ee maneviyata saygıda kusura mı kalmış iki Hece Tepelemesine çık sago omzuna yüklen kır kalbini ver elime Baksen şu işe maneviyata saygıda kusura mı kalmış iki hece Tepelemesine çık sago omzuna yüklen kır kalbini ver elime Baksen şu işe ee maneviyata saygıda kusura mı kalmış iki hece Tepelemesine çık sago omzuna yüklen kır kalbini ver elime Baksen şu işe maneviyata saygıda kusura mı kalmış iki hece Tepelemesine çık sago omzuna yüklen kır kalbini ver elime
Beni devirmek çok kolaysa tarihinden Adımı sil En temiz denizde bile var gözden ırak koli basil Fil şirindir amma onca sineğin başını ezendir bil Ben humusla rahat uyurken seni saracak kill bill Sözlerimdir kulaklarına kabartma tozu Her ustanın sırrı gizli sağ elinde saklı kozu Şaşmamakta şaşı bakışla bakmamakta kantarın dozu
On bin resme dahil olsan ben veririm en iyi pozu Sahana ceza kestim, ben ağlamazken vurur dilim Benimle ay lı ben li konuşma dilini keserim Rap hayatını tek parçamla bitiririm yeminliyim Bundan sonraki kariyerinizde esenlikler dilerim (esen) Öyle nankörsün ki buz dağlarını eritemezsin Açık arttırma yapsan bana rapini yediremezsin Rapstarım desen sokak sanatından bihabersin Tek bir ihtimal var desem yerli yalaka sensin
Baksen şu işe ee maneviyata saygıda kusura mı kalmış iki Hece Tepelemesine çık sago omzuna yüklen kır kalbini ver elime Baksen şu işe maneviyata saygıda kusura mı kalmış iki hece Tepelemesine çık sago omzuna yüklen kır kalbini ver elime Yeaaah 2 çift 0, 5 yo sago motherfucking empire yea man | |
| | | dark_princess
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer 27.01.08 1:45 | |
| Kolaysa Anlat İçinde çürüdüğüm odama ket.Ben öğrenci hayat mektep.Haren gürra yıkılır hatıra.Hassas yapraklarımın sonu çıka hayra bat.Armoni gelsin kulağa.Açılır susta.Ya rapim ya ölüm ya dünya ya feza ne hasım ne çalım ne yapım ne yıkım değil umurumda yak.İzbe hayat hep hazır ol rahat Hayta Hilkat ve kalp hacamat.Yolculuğun bi kundak bi toprak.Kahkalarımda kayıpta murat.Hayli hayati rap mütemadi.Ört üstümü mermer baki göm büsbütün her şeyim hayali.Geciktirme vaktim bu ikindi..Checkmate..Kahpe felek işin acı üretmek ne bilirsin sen nedir üşümek titremek.İsteğin acılara tuz biber ekmek demek.Kolo deneyimli denek.Yalnız hep sükunet ve net.Altını üstünü tersine çevirir.Üstüne üstlük çamları devirir..Tadan bilir.Sen gülerken ben pek ilgilenmem..Buradan geçtin mi bilmem..Kim tutmuş,kim kesmiş,kim pişirmiş kim yemiş.Sen gülerken pek ilgilenmem yalnız uyanmak cehennem.Madem uyku yarı ölüm canıma gecedir kasteden.
Nakarat: kendimi unutmak istiyorum yol kenarına biriken kuru yapraklar gibi günleri ayları yılları anıları hatta kendi devremi çehremi yakın çevremi dahi sen bir sırrı bile tutamadın artık neyi paylaşabiliriz candan ki esti rüzgar hiçlikistandan ölmek tatlıydı baldan serpilmiş hayalime gubar-ı gam ve ızdırap koleramın rapi zat hani nerde o eski rulo kat hababamın ruhu kaçtı gelde gör Rıfat halkım konuşuyor kendi dilini çat pat KOLAYSA ANLAT!
Yürüyüşü paytak paytak farları yak karşıya geçmeye çalışıyor çaylak.Sen aslında bir hissin dedim mi aniden yok oldu hortlak.Doydumu tumbak 24 ünde 3 öğünde bebelac bitirme hepsini kardeşine de bırak.Biz öyle gördük babadan anadan yarenden..Hayatında her şey dümenden..Bir gün ölürsen bilme benden..Bariz boynumu bağladım balona..Şimdi baya bir yükseldim yerden sana koyuldu denden.Selam getirdim sana Hollandalı William Tell'den.Debelenmezsen çabuk biter işimiz eğer beni dinlersen her dem..
Nakarat: kendimi unutmak istiyorum yol kenarına biriken kuru yapraklar gibi günleri ayları yılları anıları hatta kendi devremi çehremi yakın çevremi dahi sen bir sırrı bile tutamadın artık neyi paylaşabiliriz candan ki esti rüzgar hiçlikistandan ölmek tatlıydı baldan serpilmiş hayalime gubar-ı gam ve ızdırap koleramın rapi zat hani nerde o eski rulo kat hababamın ruhu kaçtı gelde gör Rıfat halkım konuşuyor kendi dilini çat pat KOLAYSA ANLAT! | |
| | | dark_princess
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer 27.01.08 1:45 | |
| Kopya Kalpler kopya kalpler, gözlerin önünde parlamakta bir fener ve ihtirasla suslenen bir gelecek onume kurban. gulmek, aglamak secimlerim, hangi sikta mola verendim? ayazlarinda terleyendim. sacmalik bu his ve geriye donusu yok, pis bir sakaya maruzum ve hecelerimde kimi zaman aruzum. anca buldum arzularimi, arz-talep mi bilmem. hep bu farzla yasanilir mi? ben ne istedim ki onume koydular bu kuklayi? ve zor gunumde hor goruldum, kor bir aleve ben gomuldum. hislerimde curudum artik anla, kopya kalbim cok cizildi, kaprisinden bezdi. adamin anca gizli bir kacak suc islemis ve izini bulamamislar. iste simdi pisti oldun. yoklugun bir olume benzetildigi siir tadinda varligin bir sacmalikmis. acil anladim, anca topladim, kanca sapladim bu aciya bir el olsun ben de atesi bastim. kurut bu dereyi sen kolaysa, gozlerim yine de parcali bulutlu. anlamin da uludur, askin gozleri hep sulu mudur? hakki bu mudur? sadakatin guvenimin sonu mudur, sen kaderdin..
tacizin asikar, sadece bana mahsus degil yok olma seanslarin. yagmur sakladi gozyaslarimi, kopya kalplere damladim dam dam..
guvence verme bana bir kez de olsa. cok yanilmis insanin lesine agidi yazmisim. ne olsa ben alismisim. bu forsa geriye saydi, bitime az mi kaldi? baslamak hataydi. baslayamamaksa izdirap aska verdigim resitalimde sendin sazima mizrap. yendim huyumu ya rab. hapis yatan bir ben degildim, dostlarimda vardi koseye sinmis. af!... paraf cekildi, secildi taraf. ve ben... tuhaf ithaflar ettim, yarina elverisli kosula kosabilirdim. bosa mi yandi kirmizi guller? neyse bosver.. sagopa kopyalanamaz, ender olsa bulunamaz bir digeri. hucrelerimin herbiriydi kanserin yemi.. parcalanmis bir satirbasi ve nokta konmus dizelerin son elvedasi bugune bir ithaf.. bence cok tuhaf bir iskence, bas ucumda askin calar saati. kopya kalpler uyku boldu | |
| | | dark_princess
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer 27.01.08 1:46 | |
| Kürdan Kollar Sagopa Kajmer
Sigaramın dumanını kıskan, Devran döner durur sabır an, Yok olmasan da saklan Utanmasanda arlan, Ve herzaman bulduğun en küçük ine saklan. Nerde çokluk orda haine tokluk,yalnız kal ve aklan !... Melek yanaklarımda,kelek kader ataklarında Ayak bataklıklarda. Ecel konaklarında elem elimi bırakmamakta. Dünüm yarınımı sorgulamakta. Bu yüzden kalem sayfanın şakaklarında.
İnsan Rabbın bebeği,hepsinin toplamı bir sürü Görmesekte başımızda bir çoban der-durur 'yürü' !... Hayat en yakın dostumdur,hep yanımda yürür. Birgün beni terk etse kemiklerim üzüntüden çürür. İnanç bir tarladır,hedefi olanların sürdüğü. Gülmek bir mükafattır,ağlayan gözlerin gördüğü. Ölüm bir karanlıktır,tüm ışıkların söndüğü. Madalyon 2 taraflıdır ,iyi ve kötünün böldüğü.
Bilgilerimiz sis...kaybolur batan güneş gibi. Akıl inzivaya çekilir,birgün terk edip gider bizi. Sevgi tutuklu bir kral,esaretten bezmiş meğer. Aşk bir mülteci,göçüp gider bilmez değer.
Feri kaçmış 2 göz,birbirine sarılmış iki titrek dudaktan ibaret suratım. Yardım çağır... Kurtarır bedeni elbet birileri ya Kürdan kollar ağırlığından ezilir dokunsalar ağlarım,ağrısı feryat Tahammülsüzüm Dindirir acını elbet bir melek ya
Mozole Mırach
huzur özür dilemeli bana uğramadığı her gün için vurur of etmeli ona sadık olamadım tek eksiğim belki buydu yazdıklarımı dinlenecek hale getiren zehri tatmak gerekir bazen bilki senin elinden... derdi anlamakmı yoksa bilmemekmi fayda yoksa tek bi şansın olsa fişini çekememekmi fayda nerde? zorda olsa irade sende hakim her bi hücreme kilit sinirlerimde kazılı nefretimle... yıldızlardan birine dokunabildim bu akşam kararsızım gizemli gecenin karanlığında o siyahıyla ansızın kör bakar o gözleri ve yolu uzundur besbelli... canı yanar acır teni kanı akar siler teri.... bu kalbi tek kelepçe iki bilekte bir dilekce olsa çehre solgun çevre hezeyan devre hüsran hicran kovsa fobileri ve yoksa imkan elde git ileri... kurtarır bedeni elbet birileri ya..
Feri kaçmış 2 göz,birbirine sarılmış iki titrek dudaktan ibaret suratım Yardım çağır.. Kurtarır bedeni elbet birileri ya Kürdan kollar ağırlığından ezilir,dokunsalar ağlarım ağrısı feryat Tahammülsüzüm.. Dindirir acını elbet bir melek ya | |
| | | dark_princess
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer 27.01.08 1:46 | |
| Maskeli Balo Nesine göre ki kiymetin degeri, yüregin çömelir egilir boynun, degeri biçilir kenara atilir, kiymetin de çikari varsa çikari yerinde dilenir, her duada tanri bin azarladi, ve bendim her nazarda pay kapandim zarlarim düsesti, esti madem bu matem bedeldi tanri her dem, bu deprem çökertti onca yonca bunca yikici darbe harbe motive etti gözümün önüne serdi derdi ferdi çikarin alevi sardi vardi her temelde tek emel. Yalanci dostu aldi karayel ardina ve herkes maske takmis, surati sarkmis, yüzünü asmis, kaç kurtul balonun kahramani seytan, bulamacin içindeki tüm rhymelar isyanda. Ve degerin degeri kalmamis, ve her yarista çikarin adimi önde, adimi koyarim, adimi saklarim derinde. Adimiz hangi kelime, anamiz nerede hangi cehennemde yaniyor? Yanimiz hep mi bostu? Kanimiz kardes de oldu neyse.
Yanima aldim kendimi ve yürüdüm ince çizgisinde yolumun ortalikta görünen herkesin adi yabanci, herkes kendi maskesiyle dolasir oldu yanibasimda, tanimaz oldum yüzleri ve keskelerle avunur oldum. Düslerimde gördügüm yüzüm benim mi? düsünür oldum, onca maske gözümün içine bakiyor sorgularcasina, ve burasi hep yabanci, hep yalanci doldu, çikmak istiyorum artik disari, birakin gideyim kendimi alip.
Yaratan beni dünya arenasina soktugunda tektim, her nefesi soludugumda hep Yektim bu ücralarda ben beni mi kaybettim, ve düsman kelimesinin anlamini arkadas sifatini tasiyanlardan ögrendim. Insan, insanligin hocasi durumunda eli masali. Hergün baska derslerde karsimda bambaska bir hoca abide, her sinavda farkli notlar almanin piskolojisine adim attigimda sanirim ilk okuldaydim, yani çocuktum, yola çikmis yeni yolcuydum, ben bu yolda çok mola verdim, muhabbete daldim, yolumu uzattim. Çok sima tanidim, ima aldim yüzleri aklima kazidim, adi anildiginda iste dostum dedim, adim anildiginda tanimam dedi takti maskesini yüzünü çevirdi ve sildi kalici tüm izleri, geri getiremedi zaman eskide kalan ani defterimi, her sayfada düstü maskesi. Simdilerde gözümün içine bakan herkes çikar pesinde takma ifadeler ardina gizlenmis tüm fesatlar, hesaplar egoist sevgilerinde sakli rüyalarinin sayilarini maskelerde gizlenmis tüm yüz hatlari. Bir zaman selamladi bu adami ve adimi unutmadi.
Yanima aldim kendimi ve yürüdüm ince çizgisinde yolumun ortalikta görünen herkesin adi yabanci, herkes kendi maskesiyle dolasir oldu yanibasimda, tanimaz oldum yüzleri ve keskelerle avunur oldum. Düslerimde gördügüm yüzüm benim mi? düsünür oldum, onca maske gözümün içine bakiyor sorgularcasina, ve burasi hep yabanci, hep yalanci doldu, çikmak istiyorum artik disari, birakin gideyim kendimi alip. | |
| | | dark_princess
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer 27.01.08 1:47 | |
| Monotonluk Maratonu Kolera Verse: Benimle kal! Hevesim kursağımda takılı kaldı Gözlerim telaş timsali her ölende ağladı Pervasız tenin gözümü aldı komada martı Lodos mağduru melteminde ayıldı ve Yalnız uyandı. Suskunluğum minnetimdi Yokluğun varlığı kanattı kendimi limana Bağladım uçarı aklım halattı kararlarım ve kesin seçimin bütünü eşittir hayattı bacaklarım kırıldı adın koluma kanattı (Kanat)
Burun buruna geldim seni bulmak için Her belayla düşündüm 3 yıl arayla küs mü mecnun Leyla'ya? bacaklarımı sarkıtırım dalga çarpar ayağıma beyaz saçların akasya çalmış kokunu lavanta Vadeli yıllar karanlıktan korkmayı sana yasaklatır 20 sene de uzayan saçı küçük bir bit makaslatır 2 çocuğum olsa aklım salıncakta sallanır büyümek istemiyorum annem babam yaşlanır Saçının teli kopmasın, korkarım Allah muhafaza şerefine izin verdim bugün kalbimdeki her muhafıza ziyarette evliya dedim fark etmelerini sağla buz gibi karaya vurmuşum, bulmuş sahil muhafaza Tanrım yıllar günaha soktu, gel de içimi filtre et yıkılır bendim ilk tayfunda yağmurun işi çiselemek sineğin yalısı her papatya yüzünden çirkin çiçek çıkışmıyor param melek, yürüyerek geliyorum sabret
Nakarat: Bak, yine başa döndü bu dünya Yine sona sardı aynı kaset, bıktım!... Bu monotonluk maratonu. Onu tanı!... İçinde düşünce koştur!!!
SaGoPa Verse: Derin bir denizin dibine çökmüş, bir hazine aşk denen Gafilen bir av olur aniden. Bir kalp,ve diğeri hükmeden. Benden uzakta olsun derdim körpecik çocukken. Gücümü toplamam gerekti aldanışımı yaşarken Kıvranışımı seyreden melekler gibidir sükunet Tam kendimi toplamışken önüme çıkar hayalet Ve korku içime hucmederken korkup kaçar cesaret Felaket sarsılışımı izler, cesede çevirir esaret Yardım et, bir iğne vur!... Ve sönsün acımın yangını Güneş su olsa, yağmur kurusa ayıltamaz bu baygını. Çok zorladım şansımı ve yatıştırdım hırsımı. Yaşama kafa tutarken kafamı kırdı cadının tılsımı Hileden uzak bu adama sille vurma yazıktır. İlle çile mi çekmem lazım? Nurum yüzüme dargındır Bil ve gerisi Mühim değil sevgim sana özel ve Saftır Bugüne dek işlediğim günaha. İstirhamım tekbir aftır. Dökmek ister içini içim, anlatmalı mı. Biçim Biçim?... Her neşe, bir içim ve içlenişime direnişim. Ben, yürüdükçe kalır izim, bitmek bilmez pembe dizim. Yüzüm her resimde karanlık, karamsar bir çizim
Bak, yine başa döndü bu dünya Yine sona sardı aynı kaset, bıktım!... Bu monotonluk maratonu. Onu tanı!... İçinde düşünce koştur!!! | |
| | | dark_princess
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer 27.01.08 1:47 | |
| Ne Bilirsin Kolera Verse:
Dik bir yokuş hayat, başında Azrailiyle bekleyen Azrail melekten korkma! O bir emri yerine getiren Terbiyelen ahdini hatırla, kıyametten önce bir Kıyamet kopsa Allah'ım şükür sana, kavuş bana
Her gün korkuyu tanıdığım ilk günüm Her dün sana yaklaştı bir bölüm Her hüzün sorularıma bir çözüm Sana yürüdüm, Hak sürüm sürüm Kalbim saklı kalmış bir cürüm.
Ey benim başımı alıp duvarlara vuran gönüllüm Sen her böyle yaptığında bin parçaya bölündüm Düşünmezmi kimse, kim kendini küçük düşürdü? Küçüğüm çünkü kalbim büyüdükçe beden küçüldü..!
Estir yelleri, hüznün bitsin dertleri Sen dağıtmazsan gitmez acının küçük fertleri Cümle cümle anlatmakla bitmez sabır halleri Sanma tabiat ana, bunlar Rabbin kızgın selleri
Her gördüğünü hayra yorma, şükret yaz ayında donma Buruk açlık düştü karna, bomboş iş üstünde durma Vurana kadar kaçar turna, harcanmamalı zaman boyna Kara hain girer koyna, söylediğine uyma
Bunu masal mı sandın? Etkilemez ölüm beni inan hiç..Beni inan hiç Omuzundaki yükleri sal dünya Yan gönül yan Kalpten düştü yaşama sevincim inan..Sevincim inan Kalpten düştü kıyım yakın artık Oyun mu sandın? Hileni ancak kendine yedirirsin..Sen Yedirirsin Yedirirsin ye de bitir git artık Pes ettim mi sandın? Taarruzumun yönünü sen ne bilirsin? Sen ne bilirsin Sen neyi bildin ki, yönümü bileceksin?
Sago Verse:
Sahte tüfeği kafama dayamış korkmamı bekliyorsun Düşüncemin geldiği yere git..! Kendine yer kap..! Burası benim ilim yerim, kendimle ilgili sorunum varsa Bırak doktorum olan "Ben" Uğraşayım. Şeytan yoluna girişleri annem keserdi, giremezdim. Babam için cennet gerekli, ben hep bunu bildim. İçimdeki ateşle oynamaktan yanıyor içim Ve birgün memleketten 750 km ileri gittim. Yarın için bir defans taktiği bulmalıyım. Çok kişiyi öldürdüm, cesetlerinde parmak izim yoktu. Soğukluk içimi ürpertti, damar kanım dondu. Bu yeniden başlamasından korktuğum kaçıncı sondu? Canım yandığında birkaç hafta bağırdım..! Fırçayı elime aldığımda ilkin anılarımı boyarım. Gelecek adına hiçbir hayali resme dökemez parmaklarım. İçimde iyiliklerimin dedikodusunu yapan şeytanlarım. Zaman akıp gittikçe gözlerim daha çok doluyor Vakit gider gelmez, işte bu canımı çok sıkıyor Hata ve yanlışlarım çırılçıplak, o kadar utanç vericiki..! Benim böyle olmamam gerekirdi. | |
| | | dark_princess
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer 27.01.08 1:48 | |
| Zuzum işte geldim hani özledim demiştin ya dayanamadım geldim hayallerimi süsleyen sevgisiniyüreğine kazıyan sevgiliye geldim
sana geldim zuzu sana geldim zuzu kokunu elimi sımsıkı tutuşunu gözlerindeki sevda ateşini özledim zuzu aşkım zuzum benim birtanem bi bi bi birtanem bi
sana geldim sana hsretiyle yandığım yare hayallerimdeki o hep rüyalarımda gördüğüm prensime geldim
işte geldim seninleyim tamam mı? oldu mu şimdi? geldim tamam mı zuzu? ama ben seninnim tamam mı? iyi tamam.
hahahahahahah ay çok mutluyum. hahahhahah ama ben seni çok özlemişim zuzu
ama bunların hepsi hayal burda yoksunki sen sadece hayal etmiştim ya birden burdasın sandım seni
yine yoksun yine ordasın çok uzaklarda İSTANBULDA İSTANBUL BEKLİYOR ONSUZ OLMAM DİYOR
aman iğrençti sesim iğrenç ama şey neydi? benim benim en çok sevdiğim şarkı var ya hani hatırlıyor musun. BEN ONA RESMEN AŞIĞIM DITDIDIRIRIRIM
tamam çok konuştum anladım çok konuştum. susuyorum sustum. | |
| | | KRAL Admin
Mesaj Sayısı : 1216 NeRdEn : GaZi mEsLeK : öĞĞrEnCi HoBi : fUTBOL Kayıt tarihi : 11/01/08
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer 27.01.08 12:36 | |
| | |
| | | dark_princess
| Konu: Geri: Sagopa Kajmer 27.01.08 13:58 | |
| | |
| | | | Sagopa Kajmer | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|