Ünlüler nereden nereye geldiler...
İnşaat işçiliğinden starlığa yükselen İbrahim Tatlıses’in, düğün salonlarından dünya çapında megastar olan Tarkan’ın, dansözlükten assolistliğe yükselen Sibel Can’ın, konfeksiyon işçisiyken şarkıcı olan Ebru Gündeş’in hayat hikayelerini Türkiye’de bilmeyen yok. Ancak, sanat dünyası “Nereden nereye!” dedirtecek sayısız hikayeyle dolu. İşte izlere, hayatın tesadüflerle dolu olduğunu gösteren örneklerden bir kaçı:
Sezen Aksu: Türk Popu’nun “minik serçesi” Sezen Aksu, kalbindeki müzik aşkına kulak vermeseydi, hayatını ziraat mühendisi olarak sürdürecekti. Aksu, üniversite eğitimin yarım bırakarak müzik dünyasına adım atmayı seçti.
Mahsun Kırmızıgül: Fantazi-pop müziğin ünlü ismi Mahsun Kırmızıgül, konservatuar eğitim için geldiği İstanbul’da okul masraflarını çıkarmak için Feriköy’ deki bir video kaset kiralama dükkanında çalıştı. Yakışıklı şarkıcının okulunu bitirebilmesinde bu işten kazandığı paranın büyük etkisi oldu.
Nil Karaibrahimgil: Türk popunun kendine özgü yıldızı ve özgür kızı Nil Karaibrahimgil de müziğe adım atmadan önce uzun yıllar bir reklam şirketinde metin yazarı olarak çalışmış
Serdar Ortaç: “Beni Unut” isimli son albümüyle büyük bir çıkış yakalayan Serdar Ortaç, sanat dünyasına adım atmadan önce babasına ait olan torna-tesfiye atölyesinde çalışmış.
Davut Güloğlu: Karadeniz’in Ricky Martin’i olarak tanınan Davut Güloğlu, eskiden bakkal dükkanı sahibiydi. Yakışıklı şarkıcı, İstanbul’a yerleştikten sonra bakkallığı da sona erdi.
Adnan Şenses: Türk Sanat Müziği’nin güçlü yorumscusu Adnan Şenses’de uzun yıllar önce geçimini marangozluk yaparak karşılıyordu. Şenses, keşfedilmesinin ardından ekmeğini sesiyle kazandı.
Rafet El Roman: Almanya’da klimacılık üzerine yüksek öğrenim gören pop şarkıcısı Rafet El Roman, o yıllarda okurken ek iş olarak klima tamiri ve montajı da yapıyordu.
Deniz Seki: Hem sesiyle hem de görüntüsüyle binlerce genç erkeğin rüyalarını süsleyen pop şarkıcısı Deniz Seki, ünlü olmadan önce bir güzellik merkezinde estetisyen ve makyöz olarak çalışıyordu. Seki o dönemde ünlü kozmetik üretici Christian Dior’dan sertifika bile almıştı.
Berdan Mardini: Hem şarkıları hem de ATV’de yayınlanan “Kurşun Yarası” adlı dizideki Halil rolüyle büyük bir hayran kitlesine sahip olan Berdan Mardini, şöhret olmadan önce Avcılar’da bir barda bağlama çalışıyormuş.
Bendeniz: Duygusal şarkılarıyla tanınan Bendeniz, yıllar önce Türkiye’nin ilk bayan futbol takımı olan Dostlukspor’da futbol oynuyordu.
Yıldız Tilbe: Müzik dünyasının beste fabrikatörü Yıldız Tilbe, ilk gençlik yıllarında bir dikiş atölyesinde temizlik görevlisi olarak çalışmış. Tilbe daha sonra pazarlamacılık ve tezgahtarlık gibi farklı işler de yapmış. Şöhret olmadan önce yaptğı en son iş ise pavyonlarda şarkı söylemekti.
Hande Yener: “Sana kırmızı çok yakışıyor” şarkısıyla yaz gecelerinin en çok dinlenen seslerinden biri olan Hande Yener, şöhreti yakalamdan önce bir giyim mağazasında tezgahtarlık yapıyordu.
Mustafa Sandal: “İsyankar” adlı yeni albümüyle hayran kitlesini genişleten Mustafa Sandal, yıllar önce Onna Tunç, Garo Mafyan, Selçuk Başar ve Uğur Başar’ın asistanlığını yapıyordu.
Funda Arar: Pop müziğin yükselen değerlerinden Funda Arar, milyonların sevgili haline gelmeden önce bir lisede müzik öğretmeniymiş.
Haluk Levent: Rock müziğinin sevilen sesi Haluk Levent ise, eskiden ticaretle uğraşıyorumuş. Sanatçının sık sık icralık olmasının sebebi de o dönemden kalma borçlarıymış.